Wykonujemy badania żywności i pasz na potrzeby kontroli jakości oraz Sanepidu. W naszej ofercie znajdą Państwo analizy bakteriologiczne, fizykochemiczne oraz badania przechowalnicze. Analizy żywności wykonywane są zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 zmieniające Rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych.

Wykonujemy również wymazy z powierzchni w obszarach produkcji żywności, maszyn oraz rąk.

Wszystkie badania wykonujemy zgodnie z Rozporządzeniem Komisji Europejskiej WE 2073/2005 oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia.

Badania mikrobiologiczne żywności i pasz

– oznaczanie Listeria monocytogenes

– oznaczanie Escherichia coli

– oznaczanie ogólnej liczby drobnoustrojów

– oznaczanie Enterobacteriaceae

– oznaczanie Staphylococcus aureus

– oznaczanie liczby drożdży i pleśni

– oznaczanie Salmonella

Badania fizykochemiczne żywności:

– badanie wartości odżywczej

– badanie zawartości soli

– badanie zawartości tłuszczu

– badanie zawartości węglowodanów i cukru

W sprawie oferty badan żywności prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem

71 738 20 25 lub biuro@ekolabos.pl