Badanie piwa
aboratorium Ekolabos oferuje badanie piwa w zakresie fizykochemii oraz mikrobiologii.
Oferujemy badanie piwa w zakresie:
– wyznaczenie terminu przydatności
– oznaczanie barwy (EBC)
– oznaczanie mętności
– oznaczanie goryczki (IBU)
– zawartość dwutlenku węgla
– zawartość ekstraktu pozornego oraz rzeczywistego
– oznaczenie bakterii grupy coli
– oznaczenie bakterii kwasu mlekowego
– badania przechowalnicze
Badania przechowalnicze piwa
Badania przechowalnicze piwa wykonuje się w celu potwierdzenia terminu przydatności piwa określonego przez Producenta. Badanie to obejmuje parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne będące wskaźnikami zepsucia piwa. Oprócz oznaczenia zawartości bakterii w ramach badania przechowlaniczego sprawdza się poziom zmętnienia oraz zmianę odczynu. Badanie obejmue także ocenę organoleptyczną obejmującą barwę, zapach, smak oraz klarowność.
W sprawie oferty badań piwa prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 71 738 20 25 lub biuro@ekolabos.pl