Badanie piwa

aboratorium Ekolabos oferuje badanie piwa w zakresie fizykochemii oraz mikrobiologii.

Oferujemy badanie piwa w zakresie:

badanie piwa

– wyznaczenie terminu przydatności

– oznaczanie barwy (EBC)

– oznaczanie mętności

– oznaczanie goryczki (IBU)

– zawartość dwutlenku węgla

– zawartość ekstraktu pozornego oraz rzeczywistego

– oznaczenie bakterii grupy coli

– oznaczenie bakterii kwasu mlekowego

– badania przechowalnicze

Badania przechowalnicze piwa

Badania przechowalnicze piwa wykonuje się w celu potwierdzenia terminu przydatności piwa określonego przez Producenta. Badanie to obejmuje parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne będące wskaźnikami zepsucia piwa. Oprócz oznaczenia zawartości bakterii w ramach badania przechowlaniczego sprawdza się poziom zmętnienia oraz zmianę odczynu. Badanie obejmue także ocenę organoleptyczną obejmującą barwę, zapach, smak oraz klarowność.

W sprawie oferty badań piwa prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 71 738 20 25 lub biuro@ekolabos.pl