Badania Żywności i Pasz
Wykonujemy badania żywności i pasz na potrzeby kontroli jakości oraz Sanepidu. W naszej ofercie znajdą Państwo analizy bakteriologiczne, fizykochemiczne oraz badania przechowalnicze. Analizy żywności wykonywane są zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 zmieniające Rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych.
Wykonujemy również wymazy z powierzchni w obszarach produkcji żywności, maszyn oraz rąk.
Wszystkie badania wykonujemy zgodnie z Rozporządzeniem Komisji Europejskiej WE 2073/2005 oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
Badania mikrobiologiczne żywności i pasz
– oznaczanie Listeria monocytogenes
– oznaczanie Escherichia coli
– oznaczanie ogólnej liczby drobnoustrojów
– oznaczanie Enterobacteriaceae
– oznaczanie Staphylococcus aureus
– oznaczanie liczby drożdży i pleśni
– oznaczanie Salmonella
Badania fizykochemiczne żywności:
– badanie wartości odżywczej
– badanie zawartości soli
– badanie zawartości tłuszczu
– badanie zawartości węglowodanów i cukru
W sprawie oferty badan żywności prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem
71 738 20 25 lub biuro@ekolabos.pl